dinsdag 3 april 2018

Gedicht gezocht!

Heb jij poëtische talenten en wil je ook kans maken op een stukje 'eigen' muur in de stad waarop straks jouw woorden te bewonderen zijn? Doe dan mee met de muurpoëzie-dichtwedstrijd! Iedereen (vanaf 7 jaar) woonachtig in Amersfoort mag meedoen. 

Er zijn enkele voorwaarden waaraan het gedicht moet voldoen:

1. Het moet iets te maken hebben met de plek waar het gedicht geplaatst wordt, in dit geval is dat de Korte Gracht en omgeving. Het gedicht zou dus bijvoorbeeld kunnen gaan over Piet Mondriaan of over Johan van Oldenbarnevelt, die beide in deze buurt geboren zijn. Of het kan gaan over de bierbrouwerij De Drie Ringen die hier ooit gevestigd was. Het gedicht mag gaan over de geschiedenis van deze plek, of juist over iets actueels, over de sfeer etc. Je mag het ruim interpreteren; het is de bedoeling dat het gedicht iets toevoegt aan de beleving van die specifieke plek en directe omgeving.

2. Elke dichtvorm is geoorloofd, maar het gedicht mag maximaal 14 regels en maximaal 12 woorden per regel bevatten.

3. Het gedicht is geschreven in de Nederlandse taal.

Elke deelnemer mag maximaal twee gedichten inzenden. Winnaars van eerdere muurpoëziedichtwedstrijden in Amersfoort (en die dus al een muurgedicht hebben hangen in de stad) zijn van deelname uitgesloten. 

De gedichten moeten worden aangeleverd in een Word- of PDF-bestand (elk gedicht op een afzonderlijk blad), waarbij elk blad -naast het gedicht- is voorzien van naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en leeftijd van de inzender. De gedichten kunnen uiterlijk 25 april worden gemaild naar nescionomen@planet.nl. 

Rond 30 april selecteren we een winnaar. 

Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten