donderdag 12 mei 2016

BewonderdeWoorden: muurpoëzie in Amersfoort

Met ingang van september 2016 zullen er onder het motto 'BewonderdeWoorden' op verschillende plekken in de binnenstad van Amersfoort gedichten verschijnen op muren en gevels.

Een aantal geselecteerde gevels wordt voorzien van gedichten van bekende, onbekende, oude en nieuwe dichters uit Amersfoort. De gedichten gaan over de locatie ter plaatse: over de geschiedenis ervan, de activiteiten die er plaatsvinden of over de sfeer van de plek. De gedichten blijven er voor tenminste twee jaar hangen.

Het project BewonderdeWoorden is een initiatief van de stadsdichter van Amersfoort, Nynke Geertsma en de stichting Muurpoëzie Amersfoort en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen en/of enthousiaste medewerking van Gemeente Amersfoort, grafisch ontwerpbureau Concreet geeft vorm, Van Essen Van Raay signing & standbouw, BBD notarissen, Amersfoorts Cultuurfonds, Rabobank Amersfoort Eemland, Amicitia Foodvillage, CoAm Gaming, Grand Café Halewijn en Zwagerman Horeca.

Bezit u in de binnenstad een pand dat in aanmerking zou kunnen komen voor muurpoëzie en/of wilt u het project sponsoren? Neem dan contact op met Nynke Geertsma via e-mail: nescionomen@planet.nl.

De stichting Muurpoëzie Amersfoort is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 66263409.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten